Kajuitzeilboot huren Friesland

Vanuit onze haven in Terkaple, vertrekt u vanuit het hart van Friesland met de kajuitzeilboot. Een zeilboot huren is dan ook de perfecte manier om de prachtige natuur, wateren en dorpjes van Friesland te ontdekken. Bij Maran worden verschillende zeilboten aangeboden die zowel voor beginnende als ervaren zeilers geschikt zijn. 

Mocht u nog niet heel ervaren zijn met een kajuitzeilboot, boek dan een opfris- of zeilinstructie erbij. Tijdens de opfris instructie van een uur zullen de vaareigenschappen onder motor aan bod komen. Het is mogelijk om een zeilinstructie te boeken, waar we alle tijd voor u nemen. Hierbij kun je denken aan het aanleggen en afmeren in een box en zullen we uitleg geven over een aantal vaarregels. Bij De zeilinstructie van drie uur zullen we samen met u naar het Sneekermeer zeilen, zodat alle facetten van het zeilen aan bod komen. Denk aan facetten als vaareigenschappen onder motor en zeil, de lijnen aan het zeil en het reven ervan, het aanleggen en afmeren in een box en de vaarregels. Er is een breed scala aan kajuitzeilboten te huur bij Maran Yachtcharter, dus huur snel u kajuitzeilboot en geniet van een ontspannen vakantie op het water! 

Alle kajuitzeilboten op een rij

Bij Maran worden verschillende kajuitzeilboten aangeboden. Elke zeilboot heeft zo zijn eigen voorzieningen en kenmerken. Ook zijn er verschillende merken die Maran aanbiedt, dit gaat om de merken, Bavaria, Jeanneau en Friendship. De volgende boten zijn dan ook beschikbaar bij Maran Yachtcharter:

  • Bavaria 32 Holiday
  • Jeanneau S.O. 34.2
  • Jeanneau S.O. 32i
  • Jeanneau S.O. 26
  • Jeanneau S.O. 24.2
  • Friendship 22
  • Friendship 26
  • Friendship 28

Benieuwd naar welke kajuitzeilboot het beste bij jou past? Neem dan contact met ons op en wij helpen jou de perfecte boot te vinden. 

Op pad met een kajuitzeilboot/jacht

Met een kajuitzeilboot geniet u van een heerlijke vakantie in Friesland. Vanuit onze haven in Terkaple zit u midden in het hart van Friesland en kunt u aan verschillende vaarroutes beginnen. Vaar bijvoorbeeld de Elfsteden Vaarroute, waarbij u langs alle elf steden van de Elfstedentocht zult varen. Lekker relaxen na een dag te hebben gevaren? Huur een luxe en comfortabele safaritent, waarin u heerlijk kunt bijkomen. 

Wanneer u op pad gaat staat natuurlijk de veiligheid voorop. Daarom is het belangrijk om van tevoren goed de vaarregels goed door te nemen en na te gaan of u ze goed begrijpt. Van tevoren zullen wij natuurlijk altijd nagaan of alle benodigdheden aanwezig zijn op de boot om de veiligheid te garanderen. Bij Maran zorgen we ervoor dat u zorgeloos kunt genieten van een vaarvakantie op een kajuitzeilboot. 

Verschillende typen kajuitzeilboten

Er zijn verschillende types kajuitzeilboten beschikbaar. Elke boot heeft zo zijn eigen kenmerken en voorzieningen. Er zijn bij Maran kajuitzeilboten beschikbaar voor 2 tot 4 personen, maar ook van 2 tot 6 personen, zodat u ook samen met uw vrienden of familie kunt genieten van een heerlijke vaarvakantie. Alle kajuitzeilboten kunt u bij Maran huren zonder een vaarbewijs. 

Vaar- of opfris instructie en zeilinstructie

Een vaarbewijs is dan misschien wel geen voorwaarde om een boot te huren bij Maran Yachtcharter, maar wij verwachten wel dat u voldoende inzicht en ervaring heeft. Mocht u zich nog niet vertrouwd voelen op de boot die u voor 6 personen heeft gehuurd, dan kunt u een vaar- of opfris instructie bij u boot boeken. Tijdens de opfris instructie zullen de vaareigenschappen onder de motor aan bod komen en zullen we het aanleggen en afmeren in een box samen met u gaan oefenen, ook zullen we de vaarregels kort toelichten. Mocht u nog wat meer hulp nodig hebben, dan kunt u de vaarinstructie van 3 uur bijboeken. Tijdens de vaarinstructie zullen de vaareigenschappen aan bod komen en zal er ook worden aangelegd en afgemeerd in een box, waarop we vervolgens samen met u een stuk gaan varen om zo het gevoel van de gehuurde boot onder de vingers te krijgen. 

Heeft u nog niet genoeg zeilervaring of heeft u nog een aantal vragen? Boek dan een 3 uur durende zeilinstructie. Tijdens deze instructie zullen wij samen met u naar het Sneekermeer zeilen. In de instructie komen alle facetten aan bod, denk hierbij aan het hijsen en strijken van de zeilen en het trekken van 1 of 2 riffen. Tijdens de zeilinstructie zeilen we langs de Heerenzijlbrug, waar de vaarregels onder de aandacht worden gebracht. Een leerzame tocht waar u de benodigde informatie heeft gekregen, waarop u kunt genieten van uw zeilvakantie.