Waarom een kajuitzeilboot huren in Friesland?

Waarom een kajuitzeilboot huren?

Een zeilboot met een kajuit huren is de perfecte manier om de prachtige natuur, wateren en dorpjes van Friesland te ontdekken. Ontdek het gevoel van vrijheid tijdens een meerdaagse vaarvakantie met uw eigen huisje op het water.

Onze zeilboten

Bij Maran Yachtcharter kunt u verschillende zeilboten huren die geschikt zijn voor 2 tot 6 personen en zowel voor beginnende als ervaren zeilers. Onze vloot bestaat uit polyvalken en twee kajuitzeilboten van het merk Friendship en deze zijn te huur zonder vaarbewijs. Elke boot heeft zo zijn eigen kenmerken en voorzieningen, u kiest de boot die past bij uw doel en uw gezelschap.

Op pad met een kajuitjacht

Met een zeiljacht geniet u van een heerlijke vakantie in Friesland. Vanuit onze haven in Terkaple zit u midden in het hart van Friesland en kunt u aan verschillende vaarroutes beginnen. Vaar bijvoorbeeld de Elfsteden Vaarroute, waarbij u langs alle elf steden van de Elfstedentocht zult varen.

Veiligheid voorop

Wanneer u op pad gaat met een van onze boten, dan staat veiligheid voorop. Zwemvesten zijn standaard aan boord en een extra veiligheidsnet kunt u bij ons huren. Daarnaast is het belangrijk om vooraf de vaarregels goed door te lezen en te zorgen dat u ze goed begrijpt. Bij Maran Yachtcharter zorgen wij ervoor dat alle benodigdheden aanwezig zijn op de boot om veiligheid en comfort te garanderen. Op die manier kunt u zorgeloos genieten van een vaarvakantie op een zeilboot.

Vaartraining

Een vaarbewijs is geen voorwaarde om een boot te huren bij Maran Yachtcharter, maar wij verwachten wel dat u voldoende inzicht en ervaring heeft. Mocht u nog niet heel ervaren zijn met een kajuitzeilboot, boek dan een opfris- of zeilinstructie erbij. Tijdens de opfris instructie zullen de vaareigenschappen onder motor aan bod komen. Het is ook mogelijk om een zeilinstructie te boeken om daarna vol vertrouwen op pad te gaan. U krijgt dan begeleiding bij het aanleggen en afmeren in een box en we zullen uitleg geven over een aantal vaarregels.

Tijdens deze vaartraining zullen we samen met u naar het Sneekermeer zeilen, zodat alle facetten van het zeilen aan bod komen. We besteden aandacht aan vaareigenschappen onder motor en zeil, de lijnen aan het zeil en het reven ervan, het aanleggen en afmeren in een box en de vaarregels.

Zeilboot huren