Leren zeilen in Friesland

Leren zeilen in Friesland

Friesland, dé watersport provincie van Nederland is de ideale plek om het zeilen te leren. Bij Maran Yachtcharter kun je al jaren terecht om het zeilen onder de knie te krijgen, met onze ervaren instructeurs en onze betrouwbare polyvalken.

Leren zeilen op een polyvalk van Maran Yachtcharter

Maran Yachtcharter verhuurt al vele jaren polyvalken aan de vrijwilligers van Nivon Watersport, die waterkampen organiseren voor kinderen en jongeren van 9 tot 20 jaar. Deze zeilkampen zijn ideaal voor beginners als gevorderden, met instructeurs die expert zijn in het zeilen met polyvalken. Tijdens een zeilkamp is er volop gelegenheid om te leren zeilen maar ook voor leuke activiteiten aan wal.

Het team van Nivon Watersport is een groep enthousiaste vrijwilligers, voornamelijk zeilliefhebbers uit het hele land die het liefst de Friese meren verkennen. Jaarlijks komen ze samen om de plannen voor de zomer te bespreken. Binnen het team zijn er stuurlieden, die intern worden opgeleid tot instructeurs met kennis van zeilen, boten en vaarregels. Deze toegewijde groep zorgt ervoor dat de zeilweken elk jaar weer geweldig zijn en dat er volop genoten kan worden op het water met de polyvalken van Maran.

Zeilkampen met Nivon Watersport

Leren zeilen staat centraal tijdens de waterkampen van Nivon en dat komt helemaal goed, want de instructeurs zijn inmiddels erg goed bekend met onze polyvalken en met de Friese wateren. De kampen zijn geschikt voor beginners die voor het eerst aan de fokkeschoot gaan zitten, maar ook voor gevorderden die juist alle facetten van het zeilen onder de knie willen krijgen. De kampen die georganiseerd worden zijn:

  • Zeilkamp in Terherne, Friesland: Drie keer per jaar organiseert Nivon Watersport een zeilkamp op een kampeerboerderij in Terherne, midden in Friesland nabij het Sneekermeer.
  • Expeditie Friesland: Jaarlijks vaart de groep een week lang door Friesland tijdens het avontuurlijke "Expeditie Friesland" zeilkamp, waarbij ze overnachten onder de dektent in de polyvalken.

Meer informatie en foto’s zijn te vinden op www.nivonwatersport.nl

Zeilkamp en verblijf ouders

Voor ouders die hun kinderen op zeilkamp laten gaan, biedt Maran Yachtcharter de mogelijkheid om een vakantiehuis met boot te huren. Dit zijn sfeervolle luxe en comfortabele accommodaties in de omgeving van de locatie van de waterkampen van Nivon. Zelf genieten van de omgeving en het water op een steenworp afstand van uw kind.

U kunt bij ons ook een polyvalk, een motorboot, een kajuitzeilboot of een sloep huren om zelf het water op te gaan en met een beetje geluk uw kinderen al zeilend te spotten op de meren. Heerlijk voor de tent relaxen op uw eigen ruime houten veranda met een hapje, een drankje en een goed boek kan natuurlijk ook. De omgeving leent zich erg goed voor activiteiten als wandelen en fietsen. Ontdek apart van elkaar en toch ook samen hoe leuk vakantie vieren op de Friese Meren kan zijn!

Varen in Friesland

Daarom een boot huren bij Maran Yachtcharter

Varen op het Sneekermeer en andere Friese meren

Maran in Terkaple is de ideale uitvalsbasis voor uw huurboot vlakbij Sneek

35 jaar bootverhuur ervaring in Friesland

Maran heeft ruimt 35 jaar ervaring met het verhuren van zeilboten en motorboten in Friesland

Boot huren zonder vaarbewijs

Om bij Maran Yachtcharter een boot te huren, heeft u geen vaarbewijs nodig.

Service en kwaliteit voor een reƫle prijs

Al onze boten zijn perfect onderhouden en kunt u relatief voordelig huren