Vaarroute ‘Noordelijke’ Staande Mast route

Vaarroute in Friesland

Het Friese traject van de Noordelijke Staande Mast route Friesland biedt een doorlopende route door heel Nederland voor zeil- en motorboten met een hoogte van meer dan 6 meter en voert over schitterende meren zoals het Sneekermeer en het Pikmeer, maar leidt u ook langs het historische centrum van Leeuwarden en Dokkum!

Vanuit de haven in Terkaple naar Terherne

Vanuit de haven van Maran Yachtcharter vaart u over de Terkaplester Poelen en Terherne (bekend als Kameleondorp en gelegen op een eiland in het Sneekermeer). Aan de ene kant vindt u het meer en aan de andere kant de Terhernster poelen. U vaart of zeilt van de Terkaplester Poelen over de Sylroede, het Burstumer Rak, Douwe Tjeardsrak, de Peanster Ie en het Pikmeer bij Grou, waarbij u het "saaie" kanaal met de beroepsvaart vermijdt.

Grou en Warga op de route

Een overnachting in het karakteristieke dorp Grou is meer dan de moeite waard. Grou heeft een gezellig centrum met ouderwetse knusse winkeltjes en meerdere restaurants met leuke terrasjes, zowel in het centrum als aan de waterkant. Verder ten noorden van Grou voert de route over de Wergeasterfeart richting Warga, een bruisend en pittoresk terpdorp in het hart van Friesland. Ontdek de rijke geschiedenis met een bezoek aan Museum 't Ald Slot en de theaterkerk de Bidler. Geniet van de gastvrijheid van de horecagelegenheden die het dorp te bieden heeft.

Leeuwarden en de historische stadjes op de Staande Mast route  

De Friese hoofdstad Leeuwarden nadert u vanuit het zuidwesten. Vergeet zeker niet om de culturele hoofdstad te verkennen en te overnachten in de historische haven de Prinsentuin in het hart van de stad. Vanuit Leeuwarden kunt u verder noordwaarts varen richting Dokkum en het Lauwersmeer óf juist via Franeker naar Harlingen.

Vaarduur

Deze vaarroute vanuit onze pittoreske haven in Terkaple beslaat 55 kilometer (enkele reis). Met een gemiddelde snelheid van 6 kilometer per uur, kunt u zich verheugen op ongeveer 9 vaaruren naar Dokkum of Harlingen. Laat de reis een mini-vakantie worden en verblijf onderweg op prachtige plekjes!

De meeste passende vaarinformatie

Bij aankomst verwelkomen we u graag met een kopje thee of koffie. Na het afhandelen van de benodigde formaliteiten en een gedetailleerde instructie aan boord, bespreken we samen de vaarkaart van uw gehuurde boot. We luisteren naar uw wensen en bieden advies over de mooiste en meest geschikte vaarroutes. Ontdek gezellige havens en de Marrekrite aanlegplaatsen voor overnachtingen te midden van de natuur of in de buurt van gezellige terrassen.

Bootverhuur Friesland