Aankomst en instructie

Aankomst en instructie

Bij aankomst in onze haven ontvangen wij u graag met een kopje thee of koffie. We handelen daarna de formaliteiten af en wij geven u een uitgebreide instructie aan boord van het schip dat u gehuurd heeft. Op die manier kunt u goed voorbereid en met vertrouwen het water op.

Vaarinstructie voordat u vertrekt

Bij de overdracht krijgt u aan boord van de door u gehuurde boot een uitgebreide instructie van ons. Tijdens deze basisinstructie komen ook zaken aan bod als mogelijk te varen routes, de plaatsen waar u prettig kunt overnachten, de op die dag nog mogelijk te bevaren overnachtingsmogelijkheden en havens. Heeft u iets meer begeleiding nodig voor vertrek? Wij bieden ook de mogelijkheid om een uitgebreide praktische vaarinstructie bij te boeken. Laat het ons weten bij het maken van uw reservering en wij zorgen dat er een instructeur voor u beschikbaar is.

Meteen op pad of nog een nachtje in de haven

U kunt na het inschepen op pad met uw boot, maar u kunt er ook voor kiezen om nog even in onze haven te blijven. De boot verkennen en een hapje eten in één van de restaurants in de directe omgeving om de volgende dag na een goede nachtrust de trossen los te gooien.

Een hapje eten voor vertrek

We hebben een goede samenwerking met het restaurant van onze buren "de Heeren van Terkaple", waar u in een prettige ambiance een drankje kunt drinken in de gezellige bar en een heerlijke maaltijd kunt nuttigen. Als u dat wenst, dan kunnen zij de volgende dag zelfs een ontbijt serveren aan boord. Restaurants die eenvoudig bereikbaar zijn vanaf onze jachthaven:

Belangrijk om te weten

De genoemde afvaarttijden op uw contract zijn relatief strikt, wij vragen uw begrip daarvoor. Wij hebben na binnenkomst van het schip een bepaalde tijd nodig om het schip compleet technisch te controleren, eventueel te repareren en door onze schoonmaakploeg te laten schoonmaken zodat u uw vaarvakantie prettig kunt beginnen.

Boot huren in Friesland

Beleef uw mooiste vaarvakantie

Varen en zeilen is de ultieme manier om Friesland met aansluitend het IJsselmeer en de Waddenzee te ontdekken. Beleef uw mooiste vaarvakantie vanuit Terkaple bij het Sneekermeer. Ideaal gelegen midden in het Friese meren gebied, het grootste aaneengesloten merengebied van Europa!