Watersport apps: de meest handige op een rij

Tegenwoordig kunnen we ook op het water gebruik maken van wat de technologie ons te bieden heeft. Onze tips vind u hier.

De tips van Maran Yachtcharter

Er bestaan veel handige apps die u kunt downloaden om uw verblijf aan boord van een van de boten van Maran Yachtcharter zo aangenaam mogelijk te maken. Een hulp bij het bepalen van uw route of een app die u precies kan vertellen wat de brugtijden zijn bijvoorbeeld. Sommige apps zijn gratis, andere zijn betaalde apps.

Wij hebben onze tips voor u op een rij gezet:

 • Friesland Watersport

  De provincie Fryslân heeft de App Watersport vernieuwd. Deze geeft onder andere actuele informatie over de te varen route, brug- en sluisbedieningstijden, laad- en afvalverzamelpunten en waarschuwt als u met de boot een druk knooppunt nadert.

  Uniek is dat u met deze App kunt aanmelden dat u een brug nadert. De brug wordt dan voor u geopend. Dit is momenteel mogelijk voor 16 bruggen en in de toekomst voor 40 bruggen in Friesland!

  Download de app hier voor iPhone of Android.

 • Stentec Navigatie

  Een App met de vaarkaart van de Friese meren waarin u informatie vindt over de  brugbediening, betonningen en vaardieptes.

  Download de app hier voor iPhone of Android.

 • KNRM

  De KNRM biedt watersporters een hulpmiddel die het gebruik van weer- en waterinformatie eenvoudiger maakt.  Het maken van een vaarplan is met deze app vol nautische kaarten zo gedaan en de gevaren routes kunnen in een logboek bewaard worden.

  Download de app hier voor iPhone of Android

 • ANWB Waterkaarten

  Deze app is per week te koop en geeft nauwkeurige informatie, over waar u vaart maar ook informatie uit de meest recente almanak. Niet geschikt om uitgebreid mee te navigeren, maar wel om uw koers te bepalen naar een bepaald punt.

  Download de app hier voor iPhone of Android

 • Navionics apps
 • Windmeter

  De Windmeter app meet het geluid dat de wind maakt in de microfoon van uw telefoon om vervolgens een verrassend nauwkeurige weergave van de windsnelheid weer te geven (betaald). De gratis windspeed converter rekent om van knopen naar kilometer per uur, van beaufort naar knopen en zo meer.

  Download de app hier voor iPhone of Android

 • Knots 3D

  Scheepsknopen leren; een nuttige vaardigheid aan boord! Deze laat via voorbeeldfilmpjes zien hoe u die ‘lastige scheepsknopen’ onder de knie krijgt.

  Download de app hier voor iPhone of Android

Beleef uw mooiste vaarvakantie

Varen en zeilen is de ultieme manier om Friesland met aansluitend het IJsselmeer en de Waddenzee te ontdekken. Beleef uw mooiste vaarvakantie vanuit Terkaple bij het Sneekermeer. Ideaal gelegen midden in het Friese meren gebied, het grootste aaneengesloten merengebied van Europa!