Interessante Apps

Verschillende apps, die helaas niet altijd én voor de I-Phone én voor de Android toestellen geschikt zijn. U wilt uw kostbare Smartphone natuurlijk beschermen tegen het water! Hiervoor zijn verschillende waterdichte oplossingen te koop.

De Friesland watersport app.

De provincie Fryslân heeft de app Watersport vernieuwd. Deze geeft onder andere actuele informatie over de te varen route, brug- en sluisbedieningstijden, laad- en afvalverzamelpunten, en waarschuwt als u met de boot een druk knooppunt nadert.

Uniek is dat u met de App kunt aanmelden dat u een brug nadert en wordt de brug voor u geopend. Dit is momenteel mogelijk voor 16 bruggen en later voor 40 bruggen in Friesland!

download hier:  Voor iPhone.

download hier: Voor Android.

Stentec NavigatieGratis: Vaarkaart van de Friese meren. incl. brugbediening, betonning en vaardieptes etc. Zoek in Google play naar: Vaarkaart Friese meren of ga naar www.vaarkaartfriesemeren.nl

KNRM app: Gratis app!  De app van de KNRM biedt watersporters een hulpmiddel waarmee zij zich gaandeweg bewust worden van een goede voorbereiding. De app vereenvoudigt het gebruik van weer- en waterinformatie en het maken van een vaarplan voorafgaande aan vaartochten. Met de geboden actuele nautische kaarten kan de watersporter zijn vaartocht volgen en in een logboek bewaren. In de bijbehorende website kunnen eigen checklists worden gemaakt en vaartochten worden teruggekeken. Gebruikers van de app worden geregeld op de hoogte gehouden van alle mogelijkheden en vernieuwingen van de app.

Anwb-app Waterkaarten
Deze app geeft nauwkeurige informatie, over waar je vaart maar ook informatie uit de meest recente almanak deel 2. Voor €3,99 per week.
Met deze app, kunt u niet zeer uitgebreid navigeren, maar wel je koers bepalen naar een bepaald punt.

Navionics apps
Bij Navionics kunt u kiezen uit tal van apps, maar nuttig voor Nederland is het Marine: UK & Holland pakket. voor €24,99.
Deze biedt gedetailleerde kaarten, intuïtieve bediening en een grote hoeveelheid aanvullende informatie over bijvoorbeeld stromingen en getijden. U kunt zelf waypoints invoeren met bijv een betreffende vaardiepte.

Wind meter app
De windmeter meet het geluid dat de wind maakt in de microfoon van je telefoon. en geeft een verrassend nauwkeurige opgave van de windsnelheid weer. Voor € 0,79
De gratis windspeed converter rekent om van knopen naar kilometer per uur, van beaufort naar knopen etc.

Knot Time
Scheepsknopen leren voor €2,99
Laat via voorbeeldfilmpjes zien hoe die "lastige" scheepsknopen onder de knie zijn te krijgen.