De Zuid-West vaarroute

Vaarroute in Friesland

Langs de meest zuidelijk gelegen Friese meren vertrekt u vanaf onze idyllische Yachthaven Maran over de Terkaplester Puollen en het Sneekermeer door Sneek en via IJlst naar Heeg. Vervolgens komt u terecht op de Fluessen en vaart u verder naar Woudsend, om daarna via de Sleattemermar naar Sloten te gaan. Vanuit Sloten vaart u over het Tsj├╗kemar, de Langwarder Wielen en de Brekken terug naar Terkaple.

Dit is een prachtige route voor een week, midweek of een weekend, afhankelijk van de tijd en rust die u wilt nemen om van al het moois onderweg te genieten en aan te meren in een van de mooie historische Friese steden te midden van de prachtige natuur.

Voor een weekend moet u wellicht een paar meren uit de route wegstrepen. Voor overnachtingen kunt u kiezen voor bijvoorbeeld het middeleeuwse stadje Sloten of een rustige plek midden in de natuur op een van de mooie Marrekrite aanlegsteigers of meerboeien. U heeft ook de keuze om bijvoorbeeld westelijk te varen. In plaats van vanuit Heeg naar Sloten te varen, kunt u over de Fluessen varen en zo een van de Elfsteden, Workum of Stavoren, aandoen. Vergeet niet aan te meren bij het prachtige Marrekrite eiland met de bijnaam "Konijneneiland".

Vaarduur

Omdat deze vaarroute veel mogelijkheden heeft en de vaarduur afhankelijk is van uw tijd en wensen, kunnen we alleen een schatting van de vaarduur geven. Als we uitgaan van een gemiddelde snelheid van 6 kilometer per uur, kunnen we samen met u bekijken wat haalbaar is binnen de duur van uw bootverhuur. Bedenk wel dat genieten voorop gaat en het snel voorbijvaren van de vaarroute zou zonde zijn. Friesland heeft zoveel te bieden dat het de moeite waard is om hier weer terug te komen!!

Persoonlijk advies voor uw vaarroute

Bij aankomst verwelkomen we u graag met een kop koffie of thee in de haven van Maran Yachtcharter. Nadat we alle benodigde zaken hebben afgehandeld en u een uitgebreide instructie aan boord heeft gekregen, gaan we samen de vaarkaart van uw gehuurde boot bekijken. We luisteren naar uw wensen en geven u passend advies over de beste vaarroute. Wij helpen u bij het kiezen van de perfecte vaarroute, inclusief tips voor sfeervolle havens, Marrekrite aanlegplaatsen voor een bijzondere overnachting in de natuur en gezellige terrassen langs de route. Uw mooiste vaarroute in Friesland begint bij Maran yachtcharter.

Bootverhuur Friesland