De Weerribben vaarroute, varen naar Steenwijk en Ossenzijl

Vaarroute in Overijssel

Tussen Steenwijk en Ossenzijl doorkruist u een kanaal dat door een bijzonder mooie omgeving voert, met adembenemende vergezichten en diverse aanlegplaatsen voorzien van meerpalen.

Het kanaal nodigt uit tot meerdere stops, perfect voor wandel- of fietstochten. Aan de noordzijde wordt de glooiing van de hogere gronden in de verte goed zichtbaar. Deze heuvelruggen en dalen zijn overblijfselen uit de ijstijd, waarbij het ijs van de Oostzee enorme steenmassa's met zich meevoerde. Ook nu nog treft men deze stenen hier aan.

Een bezoek aan het Natuuractiviteitencentrum De Weerribben, met een permanente expositie over De Weerribben, is zeker de moeite waard. Via deze link vindt u meer informatie over de Weerribben.

Vaarroute naar uw wensen

Na uw aankomst verwelkomen we u graag met een kopje thee of koffie, waarbij we de nodige formaliteiten afhandelen en u een uitgebreide instructie aan boord krijgt. Samen bekijken we de vaarkaart van uw gehuurde boot en bespreken we uw voorkeuren en de meest mooie vaarroutes. Hierbij houden we rekening met havens en Marrekrite aanlegplaatsen voor heerlijke overnachtingen, of u nu de gezellige drukte van terrassen zoekt of de rust van het water verkiest.

Wilt u deze route ook varen? Huur dan een boot bij Maran Yachtcharter in Friesland!

Boot huren in Friesland