Vaarroute: Sneekermeer - Grou - Akkrum

Over het Sneekermeer naar Grou

Begin de dag in de haven van Maran en vaar over het uitgestrekte Sneekermeer en volg het Margrietkanaal naar Grou. Een gezellig watersportdorp in de gemeente Leeuwarden. Bij aankomst vaart u gelijk al op de verschillende terrassen op het water aan.

Zo is er bij de haven bij ‘Het Theehuis’ bijna altijd wel een plekje om aan te leggen zodat u tussendoor nog even Grou in kunt gaan. Tegelijk een ideale plek om te lunchen of een drankje te doen met een prachtig uitzicht over het water.

De verschillende kleinere oude huisjes hebben meestal maar een kleine voortuin waardoor de huisjes leuke binnenkijkers zijn. Ook vindt u hier grote imposante woningen en verschillende kleine winkels als winkels van bekende ketens. Tijdens de zomermaanden worden er ook evenementen georganiseerd zoals een gezellige markt met muziek of een kermis.

Van Grou naar Akkrum via het pikmeer

Vanuit Grou vervolgt u uw reis over het Pikmeer richting Akkrum. Een bijzonder mooie vaarroute voert u onder de sierlijke spoorwegbrug in Akkrum door. Het fijne is dat u met een sloep geen rekening hoeft te houden met de brugtijden. Terwijl u vanaf het water geniet, ontvouwt zich het idyllische dorp Akkrum voor uw ogen.

Terug naar de haven via de Meinesleat en het Akkrumer Rak

Vanuit Akkrum vaart u over de Meinesleat en het Akkrumer Rak tussen de uitgestrekte weilanden terug naar de haven. Laat de prachtige omgeving langzaamaan aan u voorbij gaan terwijl u uitgerust weer de haven binnenvaart. Deze vaarroute biedt een mooie afwisseling tussen natuur onderweg en de gezelligheid tijdens het ontdekken van de Friese watersportplaatsen. 

Huur uw sloep