Marrekrite aanlegplaatsen

Marrekrite aanlegplaatsen Friesland

Marrekrite aanlegplaatsen Friesland vindt u op de mooiste plaatsen in de Friese vrije natuur. Verspreid over de gehele provincie zijn er 285 locaties te vinden, variƫrend van 30 meter tot een kilometer lengte.

Over Marrekrite

De Marrekrite bestaat sinds 1957 en is een samenwerkingverband van de provincie Friesland en de Friese gemeenten, met als doel het Friese waterland recreatief/toeristisch zo goed mogelijk te laten functioneren.

In totaal is er om en nabij 33 kilometer oever ingericht voor ongeveer 3.500 ligplaatsen. De Marrekrite ligplaatsen zijn te herkennen aan het blauw-witte bordje met het zeilbootje, hier kunt u vrij aanleggen. Als blijk van waardering en om de werkzaamheden te ondersteunen, kunt u eenmalig een Marrekrite vaantje aanschaffen (ongeveer €15,-). Het is niet verplicht, maar wordt wel op prijs gesteld.

Huur een boot

Beleef uw mooiste vaarvakantie

Varen en zeilen is de ultieme manier om Friesland met aansluitend het IJsselmeer en de Waddenzee te ontdekken. Beleef uw mooiste vaarvakantie vanuit Terkaple bij het Sneekermeer. Ideaal gelegen midden in het Friese meren gebied, het grootste aaneengesloten merengebied van Europa!