Vaarvakantie in Friesland

Varen in Friesland begint bij Maran, perfect gelegen midden in "Fryslan", naast het Sneekermeer.

Wilt u vertrouwd zaken doen met een partner die ruim vijfendertig jaar ervaring heeft met het verhuren van zeilboten en motorboten in Friesland? Wilt u service en kwaliteit voor een reële prijs, boek dan nu uw vaarvakantie bij Maran Yachtcharter. U kunt bij ons een zeilboot of motorboot huren en daarbij kiezen uit meer dan 40 (eigen) schepen.

Watersport in Nederland

Wij bieden veel mogelijkheden tot het huren van een boot in Friesland voor een week, midweek en/of weekend. Maatwerk is vaak mogelijk.

Varen en zeilen door Friesland is de ultieme manier om Friesland met aansluitend het IJsselmeer en de Waddenzee te ontdekken. Beleef Friesland vanuit Terkaple bij het Sneekermeer. Ideaal gelegen midden in het Friese meren gebied, het grootste aaneengesloten merengebied van Europa!

Wie kent ze niet "onze elfsteden". Eigenlijk een uniek museum aan het water te noemen. U kunt met een aantal van onze schepen deze prachtige elfstedentocht geheel "rond" varen. Natuurlijk zijn de meeste steden ook met een groter jacht aan te doen. U mag deze Friese elfsteden niet missen wanneer u in Friesland bent.

Voor de avontuurlijke zeiler of motorboothuurder beschikt Friesland over talloze zgn. Marrekrite aanlegplaatsen. Deze plaatsen waar u gratis kunt overnachten liggen vaak prachtig gelegen midden in de natuur.

Boot huren en varen op het IJsselmeer en werelderfgoed "de Wadden"

 Wanneer u wilt zeilen op het IJsselmeer of het werelderfgoed "De Wadden" is onze jachthaven ook een prima uitvalsbasis.

Met Lemmer op slechts 3 uur varen en de toegangspoorten naar het IJsselmeer, Workum en Stavoren, op maar een half dagje varen van onze jachthaven maakt de keuze voor Maran logisch. De samenstelling van onze vloot variërend van een groot aantal compleet uitgeruste kajuitzeiljachten en motorboten van 22 tot ruim 34 voet, als ook een groot aantal comfortabele "Hoora" Polyvalken, draagt ertoe bij dat wij voor bijna iedereen het schip naar wens kunnen aanbieden. Het is niet voor niets dat Maran Yachtcharter al snel genoemd wordt wanneer men in Friesland een boot wil huren

Boot huren in Friesland