Vaarroute: Joure - Langweer - Sneek

Joure: duik in de levendige geschiedenis

Vertrek vanuit de schilderachtige haven van Maran en navigeer over de Noorbroekstervaart naar Joure, de hoofdplaats van de gemeente De Friese Meren. Joure, doordrenkt van een levendige geschiedenis, biedt bezienswaardigheden zoals de iconische Douwe Egberts fabriek en de gezellige Midstraat met winkels.

Naar Langweer: oud dorp, rijke historie

Vanuit Joure vaart u via de Langweerder Wielen naar het historische Langweer. Dit oude dorp ademt geschiedenis door de gebouwen en kleine straatjes. Verken de hoofdstraat, waar de gezelligheid u tegemoetkomt tijdens het vaarseizoen. Met sfeervolle restaurants en terrasjes is dit watersportdorp zeker een bezoekje waard!

Over de Witte Brekken naar Sneek: stad van de Waterpoort

De reis gaat verder over de uitgestrekte Witte Brekken naar Sneek. Bewonder de beroemde Waterpoort, een must-see in deze prachtige stad. Sneek, één van de elf steden van Friesland, biedt een sfeervolle omgeving waar van alles te doen is.

Terug naar Maran vanuit Sneek

Vanuit Sneek keert u terug naar de haven van Maran, na een dag op het water vol historie, gezelligheid en prachtige stadsgezichten. Ervaar de Friese gastvrijheid van Joure, Langweer en Sneek tijdens een sfeervolle sloeptocht.

Huur uw sloep