Wanneer
Personen
Periode

Aanbod zeilboten

In Friesland kunt u op verschillende manieren genieten van de natuur en het buitenleven. De beste manier door dit te doen is door het huren van een zeilboot. Met de zeilboot kunt u de meren en kanalen van Friesland ontdekken, maar ook het IJsselmeer en Waddenzee kunt u bereiken. Friesland is een geweldige omgeving om met een zeilboot langs de groene velden, bossen en de prachtige dorpjes te varen. U kunt bij Maran Yachtcharter terecht om een zeilboot te huren en te genieten van de geweldige service die wij u bieden. U kunt bij onze terecht voor verschillende kajuitzeilboten/jachten. Bij Maran ervaart u het huren van een zeilboot, alsof u net uw eigen zeilboot heeft gekocht. Het unieke bij Maran is dat geen enkele zeilboot hetzelfde is. Al onze boten zijn anders in zowel interieur als exterieur. Er is dan ook altijd wel een zeilboot die bij u wensen past!

Heeft u nog niet genoeg zeilervaring of heeft u nog een aantal vragen? Boek dan een 3 uur durende zeilinstructie. Tijdens deze instructie zullen wij samen met u naar het Sneekermeer zeilen. In de instructie komen alle facetten aan bod, denk hierbij aan het hijsen en strijken van de zeilen en het trekken van 1 of 2 riffen. Tijdens de zeilinstructie zeilen we langs de Heerenzijlbrug, waar de vaarregels onder de aandacht worden gebracht. Een leerzame tocht waar u de benodigde informatie heeft gekregen, waarop u kunt genieten van uw zeilvakantie.

 

 

Kajuitzeilboot huren Friesland

Onze kajuitzeilboten zijn van uitstekende kwaliteit en worden altijd goed onderhouden. Bij Maran krijgt u de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Doordat wij onze boten langer behouden, maar ze steeds moderniseren en technisch onderhouden kunnen wij u de beste prijs bieden. Bij het huren van een kajuitzeilboot bij Maran kunt u kiezen uit verschillende soorten maten en modellen, er is altijd wel een kajuitzeilboot die het beste bij u past. Mocht u van de Friese provincie en haar prachtige wateren willen genieten, dan kunt u zeker terecht bij Maran Yachtcharter in het hart van Friesland. 

 

Zeilboot huren in Friesland voor meerdere personen

Wanneer u op zoek bent om op een leuke manier met een grotere groep vrienden of familie Friesland te ontdekken, dan kunt u zeker terecht bij Maran Yachtcharter om een zeilboot te huren. Je kunt bij Maran terecht voor het huren van zeilboten die geschikt zijn voor 2 tot 6 personen. Door een zeilboot te huren bent u niet alleen sportief bezig, maar kunt u ook samen met de groep genieten en tijd met elkaar doorbrengen.

Zeilboot huren met of zonder vaarbewijs

Het is natuurlijk belangrijk om te weten of u een vaarbewijs nodig hebt voor het huren van een zeilboot. Per zeilboot is het verschillend of u een vaarbewijs nodig heeft en welk vaarbewijs u nodig heeft. 

  • U heeft geen vaarbewijs nodig, wanneer de zeilboot kleiner is dan 15 meter en langzamer dan 20 kilometer per uur vaart.
  • Het klein vaarbewijs 1 heeft u nodig, wanneer zeilboten sneller dan 20 kilometer per uur kunnen varen.
  • Klein vaarbewijs 2 is nodig als u met de zeilboten op de open zee en grote binnenwater, zoals het IJsselmeer en de Waddenzee vaart.

De boten die bij Maran worden aangeboden vallen onder de regels, waarbij je geen vaarbewijs nodig hebt. Bij Maran kunt u dan ook alle zeilboten huren zonder dat u een vaarbewijs nodig heeft. 

Boot huren 6 personen zonder vaarbewijs

Wanneer de zeiljacht niet langer dan 15 meter is en niet harder dan 20 kilometer per uur kan varen, mag u in principe zonder vaarbewijs een 6 persoons boot huren. Bij Maran bieden we verschillende zeilboten aan waar u met 2 tot 6 personen kunt verblijven

Zeilvakantie in Friesland

Geniet van een heerlijke zeilvakantie in Friesland. Een zeilvakantie is een unieke manier om te genieten van de prachtige wateren en landschappen in Friesland. Bij Maran kunt u terecht voor het huren van verschillende zeilboten, waarmee u over de Friese wateren kunt varen. Er zijn diverse vaarroutes in Friesland beschikbaar, waar u met uw zeilboot kunt varen. 

 

Zeilboot huren tijdens het Skûtsjesilen

Het Skûtsjesilen is één van de grootste zeilevenementen in Friesland wat elk jaar duizenden bezoekers uit het binnen- en buitenland trekt. Mocht u het Skûtsjesilen op een bijzondere manier willen beleven, dan is het huren van een zeilboot een geweldige optie. 

 

Verschillende merken boten om te varen in Friesland

Bij Maran bieden we verschillende merken zeilboten aan waarmee u kunt zeilen in het prachtige Friesland. De merken die wij in zeilboten aanbieden zijn de Bavaria, Jeanneau en de Friendship. Elk merk heeft ook weer zijn eigen type boot met zijn eigen voorzieningen en capaciteiten. Er is bij Maran dan ook altijd wel een zeilboot die voor u geschikt is. 

 

Friendship boot huren in Friesland

Wanneer u op zoek bent naar een betrouwbare en comfortabele zeilboot, dan is de Friendship de perfecte boot. Voor zowel beginnende als ervaren zeiler is dit een erg fijne boot om mee te varen.

 

Jeanneau boot huren in Friesland

De Jeanneau zeilboten zijn beschikbaar voor 2 tot 4 personen of 2 tot 6 personen. De zeilboten van Jeanneau zijn erg comfortabel en liggen stabiel op het water. Bij Maran wordt een breed scala aan Jeanneau zeilboten aangeboden, zodat er voor ieder wat wils is. 

 

Bavaria boot huren in Friesland

Als u op zoek bent naar een zeilboot vol voorzieningen voor 2 tot 6 personen, dan is de Zeilboot Bavaria de perfecte keuze. Met de Bavaria kunt u zeer goed en snel zeilen, door het grote stuurwiel laat het zich dan ook eenvoudig manoeuvreren.

Zeilboot huren bij Maran

U kunt bij Maran Yachtcharter terecht voor het huren van verschillende soorten zeilboten van de merken Bavaria, Jeanneau en Friendship. Bij Maran is voor ieder wat wils, mocht u een ervaren zeiler zijn of juist voor het eerst op het water gaan. Bij het boeken van een zeilboot kunt u een vaar- of opfris instructie bijboeken om zo met een gerust hart het water op te kunnen gaan.

Rimpelloos varen arrangement

Wanneer u een ontspannen vaarvakantie wilt ervaren, kunt u bij ons een rimpelloos varen arrangement bij u boot boeken. Dit begint al bij aankomst, waarbij we u ontvangen met een kopje koffie of thee, waarna we beginnen met een uitgebreide instructie op de door u gehuurde zeilboot. 

Veilig het water op

Veiligheid is erg belangrijk op het water. Daarom is het van belang dat, voordat u het water opgaat de juiste veiligheidsmaatregelen treft en de vaarregels kent. Ook tijdens het varen op de zeilboot, is het natuurlijk belangrijk om de aandacht volledig op het water en de omgeving te hebben. 

 

Safaritent huren

Na een dag varen heerlijk even uitrusten? Dat kan bij Maran in een sfeervolle en luxe safaritent. U kunt heerlijk voor de tent op uw eigen houten veranda relaxen. Ook in combinatie met een boot kunt u een safaritent huren. De safaritenten zijn van alle gemakken voorzien, zodat u tijdens uw vakantie niets te kort komt. 

 

In het hart van Friesland

Maran Yachtcharter bevindt zich in het hart van Friesland, waardoor u gemakkelijk alle kanten van Friesland kunt uitvaren, maar ook heerlijk kunt genieten in onze haven in Terkaple. 

 

Het gevoel van een eigen boot

Bij Maran willen we u echt het gevoel geven alsof u met uw eigen boot vaart. Door u te verwelkomen op ons prachtige terrein heeft u gelijk het gevoel dat uw vakantie is begonnen. Wij bieden u een vaar- of opfris instructie aan zodat u met een gerust hart uw vakantie kunt beginnen en een geweldige ervaring zult beleven.

 

Zeilboot huren aan het Sneekermeer

Kies en huur een zeilboot. Diverse jachten van 22 tot ruim 34 voet! Wij voeren de merken Friendship, Bavaria, Jeanneau en VandeStadt en zijn centraal gelegen, vlakbij het Sneekermeer. Al onze kajuitjachten zijn geschikt én uitgerust om op het IJsselmeer te varen. Wanneer u de kennis en ervaring heeft kunt u met een groot aantal van onze zeilboten ook op het Wad varen.

Daarom een boot huren bij Maran Yachtcharter

Varen op het Sneekermeer en andere Friese meren

Maran in Terkaple is de ideale uitvalsbasis voor uw huurboot vlakbij Sneek

35 jaar bootverhuur ervaring in Friesland

Maran heeft ruimt 35 jaar ervaring met het verhuren van zeilboten en motorboten in Friesland

Varen op het IJsselmeer en de Waddenzee

Al onze kajuitjachten zijn geschikt om op het IJsselmeer te varen en ervaren schippers mogen ook het wad op

Service en kwaliteit voor een reële prijs

Al onze boten zijn perfect onderhouden en kunt u relatief voordelig huren