Onze vloot polyvalken is perfect onderhouden en van recente bouwjaren. De polyvalken zijn uitgerust met een aantal extra's zoals een rolfok die vanuit de kuip te bedienen is, een snelreefsysteem voor het grootzeil, een grote kuip met 2 zelflozers, een slimme maststrijkinrichting, waterkaart, waterdichte container voor uw waardevolle zaken en standaard een buitenboordmotor.

Wanneer u Friesland met de polyvalk wilt ontdekken kunt u daarvoor een ruime lattendektent en eventueel campingset bijhuren zodat u met 2 tot 4 personen aan boord kunt overnachten. In Friesland vindt u vele zgn. Marrekrite aanlegplaatsen waar u gratis met uw schip kunt overnachten. Er zijn zelfs een aantal plaatsen waar u een tentje op de wal mag plaatsen. Voor dagtochten kunt u onze mini-camping als goede uitvalsbasis gebruiken.

Polyvalk huren Friesland

Door een polyvalk te huren, kun je op een unieke manier Friesland en zijn natuur en omgeving ontdekken. Bij Maran bieden we dan ook een polyvalk aan, waarmee u een dag kunt zeilen, maar ook langer dan 2 weken kunt zeilen. Bekijk voor de beschikbaarheid van de polyvalk op onze website. Mocht u heel Friesland willen ontdekken met de polyvalk, dan kunt u een dektent en eventueel een campingset bijhuren, zodat u aan boord kunt overnachten met 2 tot 4 personen. 

Wat is een polyvalk?

Een polyvalk ook wel polyestervalk genoemd, komt rechtstreeks van de bekende houten valk. De polyvalk is een middelgrote open zeilboot, waarin je met 2 tot 6 personen kunt varen. Het is een zeilboot die erg populair is in de recreatiewereld en waarin je zeilen als beginner goed in kunt leren. Een polyvalk is een open zeilboot, waarop u eventueel door en dektent erop te zetten kunt overnachten met 4 personen. 

Waar kun je heen met een polyvalk?

n principe is de polyvalk een zeilboot en zal dus grotendeels de wind je richting bepalen. Wel heeft de polyvalk een buitenboordmotor, die u altijd kunt gebruiken. Vanuit onze haven in Terkaple kunt u alle kanten uitvaren en kunt u ook verschillende vaarroutes volgen. Zo kunt u bijvoorbeeld de Zuid-West vaarroute volgen, waarbij u vanuit de Terkaplester poelen via onder andere het Tjeukemeer.

Overnachten in een polyvalk

Bij Maran Yachtcharter heb je de optie om een polyvalk voor 1 dag te huren, maar is het ook mogelijk om langere periode te huren. Wanneer u langer met de polyvalk onderweg bent is het mogelijk om een dektent en eventueel er een campingset bij te huren, zodat u op de polyvalk kunt overnachten. 

Slapen op je polyvalk met een tent

Wanneer u meerdere dagen onderweg bent met de polyvalk en Friesland en haar omgeving wilt verkennen is er ook een mogelijkheid om te overnachten aan boord. U kunt door middel van een dektent die over de polyvalk heen gaat. Door een dektent op de polyvalk te installeren in de avond, kunt u met 1 tot 4 personen op de boot overnachten om zo vervolgens uw reis weer door Friesland en omgeving weer door te zetten. 

Overnacht met je tent op de marrekrite 

Mocht u niet op de boot zelf willen slapen, maar wel voor een langere tijd met de polyvalk onderweg zijn? Dan kunt u bij de meeste Marrekrite aanlegplaatsen een tentje op de wal zetten, waarin u kunt overnachten. 

Polyvalk huren bij Maran

Het is bij Maran mogelijk om een polyvalk voor 2 tot 6 personen te huren. De polyvalk kunt u voor verschillende periodes huren, hierbij kunt u denken aan een dag, maar kunt u hem ook 3 dagen of een midweek huren. Tijdens het boeken van uw polyvalk heeft u nog enkele opties om bij te boeken. U kunt hierbij denken aan een dektent en campingset, zodat u gemakkelijk met uw polyvalk kunt overnachten op een aanlegplaats. Ook is het mogelijk om een eindschoonmaak erbij te boeken, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen. De vaarinstructie is misschien nog wel het belangrijkste dat u extra kunt boeken. Tijdens een instructie zullen we dan samen met u gaan varen/zeilen en manouvreren met motor, zodat u met een gerust hart kunt genieten van uw dagje weg of uw vaarvakantie. 

Rimpelloos varen arrangement

Bij Maran willen we ervoor zorgen dat u volledig geniet van uw vaarvakantie, daarom bieden wij een rimpelloos varen arrangement aan. Dit arrangement kunt u tijdens uw boeking een opfris/zeilinstructie bijboeken.

Wanneer u zich nog niet vertrouwd genoeg voelt met de poly valk dan bestaat er de mogelijkheid om een uitgebreide praktische drie uur durende vaarinstructie bij te boeken, waarna u ontspannen en zelfverzekerd van uw vaarvakantie kunt gaan genieten.

Hierbij kun je denken aan het aanleggen en afmeren in een box en zullen we uitleg geven over een aantal vaarregels. Bij De zeilinstructie van drie uur zullen we samen met u naar het Sneekermeer zeilen, zodat alle facetten van het zeilen aan bod komen. Denk aan facetten als vaareigenschappen onder motor en zeil, de lijnen aan het zeil en het reven ervan, het aanleggen en afmeren in een box en de vaarregels.

Veilig het water op

Wij vinden het belangrijk dat uw veilig het water op gaat, daarom checken wij ook altijd van tevoren of alle benodigdheden op de boot aanwezig zijn. Veiligheid is dan ook van belang op het water, daarom is het nodig dat u van tevoren de juiste veiligheidsmaatregelen treft en de vaarregels kent. Ook tijdens het zeilen met de polyvalk is het belangrijk om de aandacht volledig op het water en de omgeving te hebben. 

In het hart van Friesland

De haven van Maran Yachtcharter zit midden in het hart van Friesland, namelijk in Terkaple(naast Terherne). Vanuit onze haven kun je verschillende kanten uit en heb je de keus om verschillende routes te varen. Zo kunt u gemakkelijk op de wat kleinere meren in de buurt zeilen, maar kunt u er ook voor kiezen om een langere tocht te maken. 

Het gevoel van een eigen boot

Bij Maran willen we u het gevoel geven alsof u met uw eigen boot vaart. Dit doen we door u te verwelkomen op ons prachtige terrein en u onder het genot van een kopje koffie of thee rustig alles uit te leggen, zodat u zonder vragen en zelfverzekerd op de boot kan stappen en volop kunt genieten van uw vaarvakantie!

Friese meren met een polyvalk ontdekken

Wanneer u Friesland met de polyvalk wilt ontdekken kunt u daarvoor een ruime lattendektent en eventueel campingset bijhuren zodat u met 2 tot 4 personen aan boord kunt overnachten. In Friesland vindt u vele zgn. Marrekrite aanlegplaatsen waar u gratis met uw boot kunt overnachten. Er zijn zelfs een aantal plaatsen waar u een tentje op de wal mag plaatsen.

 

 

 

Lees verder Minder tekst

Voorzieningen

Kenmerken

Categorie
open zeilboot
Personen
2 - 6 personen
Lengte
6.67 meter
Breedte
2.08 meter
Hoogte
8.00 / 6.50 meter
Diepgang
0.85 meter
Motor
Yamaha 3.5 pk