Reviews schepen

Friendship 28


Friendship 28 MK3 : Sirius, Scorpio en Alcor

Kenmerken van onze Friendship 28 schepen.

  • De zeer goede Friendship zeileigenschappen. 
  • Stahoogte en een dubbele kooi voor en achter!
  • Slechts 1.20 mtr. diepgang.

Reviews

Stel met kind van 5

* Ervaringen met het schip,

Zeer positief. Niet het nieuwste/meest luxe schip, maar buitengewoon goed onderhouden en fris. Voor ons perfect, ook in het gebruik een erg makkelijke boot. Zelfs met meer wind op het IJsselmeer heel hanteerbaar.

* Ervaringen over het vaargebied,

De variatie Fries binnenwater en IJsselmeer (binnen een paar uurtjes bereikbaar) voor lekker zeilen beviel ons prima.

* Ervaringen met Maran Yachtcharter,

Top. Ondanks de drukte op vrijdagmiddag, alle tijd voor uitleg en het idee dat je welkom bent.

Voorjaar 2015 . Friendships zijn zeiltechnisch dik in orde!

* Samenstelling van de bemanning

Diverse samenstellingen: Als ik op een ontspannen manier met gezin en vrienden wil genieten van Friesland, IJsselmeer en Waddenzee is mijn startplaats Terkaple. Ik huur al meer dan dertig jaar alle mogelijke zeilschepen bij Maran en heb alle aanleiding om dat te blijven doen. Als ik zeezeiltrainingen geef raad ik geregeld mensen aan om voor het oefenen te huren bij Maran en ik krijg daar positieve feedback op. Terkaple is een prima startplaats omdat de bemanning went aan het verblijf op een schip en niet zo snel ziek wordt op ruim en golvend water.

* Ervaringen met het de schepen.

Ik heb bijna alle zeilschepen die Maran verhuurt al gevaren. Vooral de Friendships en de Janneau's zijn vaartechnisch dik in orde. Ze kunnen wat het weer betreft een stootje hebben. Niemand zoekt zwaar weer op, maar het is geruststellend om te weten dat de schepen voor geen kleintje vervaard zijn. Daarnaast zijn ze uitgerust met voldoende comfort

* Ervaringen over het vaargebied

Friesland heeft een enorme aantrekkingskracht op mij. Ik geniet elke keer als ik weer over de meren vaar en aanleg in de typisch Friese plaatsen. Alle belangrijke binnenwateren van Friesland zijn bevaarbaar met de schepen van Maran. IJsselmeer en Waddenzee behoren bij het vaargebied. De Waddeneilanden zijn prachtig en het bezoeken meer dan waard. Het spreekt voor zich dat varen op IJsselmeer en Waddenzee meer ervaring vereist en dat de weersomstandigheden goed in de gaten moeten worden gehouden.

* Ervaringen met Maran Yachtcharter

Mijn ervaringen met Maran zijn zeer positief. Ik huur geregeld schepen in andere vaargebieden en dan merk ik weer hoe wij verwend zijn met de goede service van Maran.

Gerrie Fransen

Gezin met 4 kinderen,

De Friendship 28 is een prima uitgerust schip in keurige staat. , waar wij een midweek met heel veel plezier prima op hebben gezeild.

Wij hebben een midweek met heel veel plezier prima op de Fr. 28 gezeild.

Het schip heeft prima zeileigenschappen! Wij hebben gezeild op onder andere het Snekermeer en De Fluessen met maximaal windkracht 5 en dat leverde toch mooi 6,5 knoop snelheid op.

Varen met zes mensen gaat prima, de kuip is mooi ruim en met zes mensen in de kajuit slapen gaat net, maar een horgaas over de opening is dan wel een must!

Voor een week de Sirius gehuurd bij Maran Yachtcharter,

De afhandeling bij afhalen van de boot verliep vlot en uitleg was goed. De Friendship 28 is een prima zeilend schip dat volledig vanuit de kuip gezeild kan worden. Alles aan boord was goed in orde en functioneerde prima.

Met wisselend twee en drie personen aan boord de Friese wateren en het IJsselmeer bevaren. 4 personen is wel het maximum aan boord om nog een beetje comfortabel te zeilen met iedereen in de kuip. Bij harde wind en grotere golven wordt de boot wat onrustig maar zeilt nog steeds betrouwbaar. Een heerlijke week gehad.

 

Best regards;

Rob Ticheler

De Friendship 28 is een zeer fijn en stabiel schip.

Zeilt rustig, maar is wel snel.

Een zeer fijn en stabiel schip. Zeilt rustig, maar is wel snel. Slapen is prima, al is het rekening houden met de lage ruimte bij één van de bedden achterin het schip. De uitrusting van het schip is uitmuntend, alles wat je nodig hebt is aanwezig.

Friesland is natuurlijk prachtig en dit schip past daar perfect gezien de geringe diepgang.>

Maran Yachtcharter geeft een superfijne service en de uitleg was perfect.

Zomer zeilen!

Een onbezorgde vaarvakantie!

De bemanning werd gevormd door Magna Leeflang en Meine Jansma. Magna had nog nooit met een kajuit-jacht gevaren, Meine wel.

Maar we hebben samen een instructie van Manfred gekregen. 4 uur lang een heel goede training, die er voor zorgde dat we zorgeloos aan de korte vakantie konden beginnen, want dat is tenslotte het doel. En dat is gelukt!

De Friendship 28 is een prettig en goed te bedienen schip.

Friesland is een prachtig vaargebied. De ligging van Maran geeft juist een extra dimensie. Zelf een brug bedienen en tussen de Friese weilanden doorvaren heeft charme!

Maran, vriendelijke en enthousiaste mensen, die klaar staan en op een heel prettige manier omgaan met ervaren en ook met onervaren vakantie gangers. Je voelt je gezien en op je gemak.

nogmaals dank!

met vriendelijke groet

Meine Jansma