Reviews schepen

Friendship 26 sport


Friendship 26 sport : Breeze

Kenmerken van onze Friendship 26 sport.

  • Een modern en licht ingericht schip. 
  • Een riant tweepersoonsbed in de punt.
  • De geweldige sportieve zeileigenschappen.

Reviews

Familie-tour


Laatste weekend in juli op pad met de Breeze een van de zeilboten van Maran waar we comfortabel met ons vieren oud en jong, ervaren en minder ervaren zeilers - op konden verblijven.
Wat betreft weer niet echt het meest fijne zeilweekend - nogal stormachtig - maar toch knus en gezellig.

Voor mij was het na circa 15 jaar een beetje nostalgie om met een van de kinderen weer eens een boot te huren bij Maran.

Met goede herinneringen aan de overzichtelijke en makkelijk te bereiken jachthaven. Maar ook aan de vriendelijke maar ook professionele eigenaren van de jachthaven.

Mijn herinneringen hadden me niet 'bedrogen'. Het goede gevoel was meteen  weer terug.

Onze boot zag er prima uit, met goede vaarinstructies, info over het vaargebied en de boot.
Hoewel het even duurt om op het Sneekermeer te komen, blijft het gebied volop met mogelijkheden om naast het zeilen ook diverse eilandjes en of plaatsen te bezoeken zoals Terherne of Sneek zelf. Maar ook Heeg is goed te bereiken.

Samen komen we graag weer terug om na goede instructies weer rustig door de ophaalbrug te varen waar we zelf de brug moeten bedienen...hoe romantisch in de huidige tijd..

Sneekweek

Met drie vrienden hebben wij afgelopen zomer de Friendship 26 Sport Breeze zeilboot gehuurd. Toen we voor het eerst de boot zagen waren we al blij verrast,de boot van binnen was groter dan verwacht. Hier konden we met drie man een week goed op verblijven. Niemand van ons had "veel" ervaring op het water. Ik ben zelf twee keer eerder met een soortgelijke boot op pad geweest dus ik wist wel hoe het manouvreren met de boot werkte en wat de verkeersregels op het water zijn.

Geen één van ons kan goed zeilen, maar we wilden graag met de Sneekweek weg met een zeilboot. Dus we hebben na goed overleg deze boot mogen huren en het zeil hebben we niet gehesen.

Voordat we vertrokken heeft Manfred ons alle nodige dingen uitgelegd over hoe de boot werkt en wat tips over manouvreren en de omgeving gegeven. Aan die informatie hadden we meer als genoeg. De boot is ook voorzien van de benodigde waterkaarten. Vanaf de haven van Maran naar het Sneekermeer / Sneek is maar een klein stukje varen. En met de uitleg en aanwijzingen van Manfred was dat ook geen enkel probleem.

We hebben alleen op de motor gevaren en zijn vooral op het Sneekermeer geweest om in de zon te chillen en soms de kater weg te zwemmen. Op de boot was zelfs genoeg ruimte om soms extra vrienden mee te nemen.

De omgang met Maran was ook erg relaxed.

Ik ben geen ervaren schipper, maar met de uitleg van Manfred zijn we rustig vertrokken en hebben we de boot mooi kunnen ontdekken. De boot zelf en de uitleg over hoe de boot werkt was allemaal prima in orde, niks te klagen.

Toen we voor het eerst aankwamen op de haven werden we goed ontvangen en werd ons alles rustig uitgelegd. Een week later weer teruggekomen werden we weer op een relaxte manier behandeld en kregen we tips voor het schoonmaken van de boot. We hebben een topweek gehad tijdens de Sneekweek en zijn Maran erg dankbaar dat we voor de Sneekweek deze boot mochten huren.

Groet Hiele Nagel

Vader met 3 jongens van 14,12 en 10 jaar.

Eerst met de VandeStadt 27 en aansluitend met de Friendship 26 Sport gevaren.

* Ervaringen met het schip

De Lacon: een prima schip

Breeze: onze topper!

* Ervaringen over het vaargebied

Friesland en IJselmeer: lekker zeilgebied natuurlijk en makkelijk te bereiken vanuit Terkaple

Friesland: Is ook goed te doen met de Breeze en lacon.

* Ervaringen met Maran Yachtcharter

Prima gasten!