Reviews

Schepen Maran Yachtcharter


Reviews
Reviews schepen


Reviews van de schepen die u kunt huren bij: Maran Yachtcharter

Maran staat voor:

  • Uniek centraal gelegen midden in het Friese meren gebied. 
  • Eigen jachthaven met ruime parkeergelegenheid.
  • Een vloot van meer als 40 eigen schepen.
  • Vertrouwd huren, bij een Hiswa lid.
  • Ook u kunt als klant een review schrijven
  • Alle ingrediënten voor een onbezorgde vakantie.

Algemene indruk :

Van een Friendship 22 Sport tot een 34.2 Jeanneau !

Friesland blijft prachtig, iedere keer weer.

Er is maar één plaats in Friesland waar ik al meer dan vijftien jaar zeilboten huur: Maran in Terkaple. Manfred en Piet-Jan begrijpen als geen ander wat een zeilfan nodig heeft: excellente service en boten die altijd tiptop in orde zijn.

Ik heb inmiddels de hele vloot gevaren; ooit ben ik begonnen in een Friendship 22 sport en inmiddels ben ik doorgegroeid tot en met de 34.2 Jeanneau. Met zijn 2-en, met vrienden of met opstappers voor een dagje: het is altijd feest.

Friesland blijft prachtig, iedere keer weer. Met lange slagen het IJsselmeer over, en als je echt de tijd hebt heerlijk over de Wadden naar Texel of Terschelling. Het vaargebied blijft mij altijd boeien. Maran is the place to be!

Ik huur al meer dan 30 jaar bij Maran!

* Samenstelling van de bemanning

Als zeezeilinstructeur zit ik geregeld op volle zee. Niet elke bemanning is hier echter voor geschikt en als ik op een ontspannen manier met gezin en vrienden wil genieten van Friesland, IJsselmeer en Waddenzee is mijn startplaats Terkaple. Ik huur al meer dan dertig jaar alle mogelijke zeilschepen bij Maran en heb alle aanleiding om dat te blijven doen. Als ik zeezeiltrainingen geef raad ik geregeld mensen aan om voor het oefenen te huren bij Maran en ik krijg daar positieve feedback op. Terkaple is een prima startplaats omdat de bemanning went aan het verblijf op een schip en niet zo snel ziek wordt op ruim en golvend water.

* Ervaringen met het de schepen.

Ik heb bijna alle zeilschepen die Maran verhuurt al gevaren. Vooral de Friendships en de Janneau's zijn vaartechnisch dik in orde. Ze kunnen wat het weer betreft een stootje hebben. Niemand zoekt zwaar weer op, maar het is geruststellend om te weten dat de schepen voor geen kleintje vervaard zijn. Daarnaast zijn ze uitgerust met voldoende comfort. De Bavaria 32 is zeiltechnisch iets minder  dan de Friendships en de Janneau's. Toch huur ik geregeld de Bavaria 32 vanwege zijn geweldige binnenruimte en prettige indeling, value for money.

* Ervaringen over het vaargebied

Friesland heeft een enorme aantrekkingskracht op mij. Ik geniet elke keer als ik weer over de meren vaar en aanleg in de typisch Friese plaatsen. Alle belangrijke binnenwateren van Friesland zijn bevaarbaar met de schepen van Maran. IJsselmeer en Waddenzee behoren bij het vaargebied. De Waddeneilanden zijn prachtig en het bezoeken meer dan waard. Het spreekt voor zich dat varen op IJsselmeer en Waddenzee meer ervaring vereist en dat de weersomstandigheden goed in de gaten moeten worden gehouden.

* Ervaringen met Maran Yachtcharter

Mijn ervaringen met Maran zijn zeer positief. Ik huur geregeld schepen in andere vaargebieden en dan merk ik weer hoe wij verwend zijn met de goede service van Maran. Het is logisch dat in een geschiedenis van meer dan dertig jaar huren er onderweg wel eens iets stuk is gegaan. Ik ben nooit teleurgesteld als er een probleem ontstaat. Ik ben dat wel als er geen goede oplossing wordt gevonden. Laat dat nou een sterke kant zijn van de medewerkers van Maran. Ze zullen alles uit de kast halen om een gerezen probleem op te heffen. Ik heb meegemaakt dat op een zaterdagmiddag in Harlingen een nieuwe motor in mijn zeilboot werd geplaatst!

Gerrie Fransen

 

Twee stoere vrouwen uit Voorburg ,

Ervaringen met Maran Yachtcharter:

We hebben echt alle schepen van Maran al gevaren muv de motorboten en de valken. Ieder schip weer is tip top in orde; beter kun je ze niet krijgen.

Dit zijn de besten! Zonder te overdrijven. Excellente service, zeer betrouwbaar en altijd gezellig. Wij komen er niet voor niets al vijftien jaar.